Blauwe bessen

De blauwe bes (Vaccinium corymbosum) is een struik met een hoogte van ongeveer 1,5 - 2 meter. Deze van oorsprong uit Noord - Amerika komende struik heeft bessen in trossen met het kenmerkende witte vruchtvlees. In Noord - Amerika groeit de blauwe bes nog altijd in het wild. Na de eerste pogingen vanaf de jaren twintig wordt sinds de jaren vijftig de bes ook in Europa met succes gekweekt. 

 

De blauwe bes kent een lange geschiedenis en werd in Noord - Amerika door de Indianen en later de eerste kolonisten als voedsel maar ook medicinaal gebruikt.

De blauwe bes is erg populair in Nederland. Het is een lekkere vrucht die ook goed is voor de gezondheid. 

Ze bevatten Antioxidanten en zijn daarmee ook ontstekingsremmend. Ze zijn bloedsuikerspiegel stabiliserend, cholesterol verlagend, vertragen het verouderingsproces en hebben hoge gehaltes aan vitamine A, B en C. Blauwe bessen stimuleren ook de darmflora en zorgen daarmee weer voor een verbetering van het imuunsysteem.

 

Het wordt allemaal toegeschreven aan deze lekkere vrucht. Niet alleen vanuit diverse onderzoeken wordt dit beargumenteerd en onderbouwd maar ook vanuit het feit dat de vrucht al decennia lang erkend en als dusdanig gebruikt wordt. 

 

De kweek en cultivatie van de bessenstruik heeft geleid tot het ontstaan van vele cultivars met ieder hun eigen kenmerken en eigenschappen. De verschillende cultivars geven bes in andere maanden, zijn hoger of juist lager. Hebben ander blad, kunnen wel of juist niet tegen direct zonlicht. 

 

De blauwe bes een prachtige vrucht met vele mogelijkheden. Zowel voor de gezondheid als voor de lekkernij is de vrucht zeer goed te gebruiken. Een aantal producten in onze webshop geven hier stuk voor stuk invulling aan. We brengen het beste van de blauwe bes samen. Gezond en erg lekker! 

Bent u geinteresseerd naar de gezondheidseffecten? Leest u eens de diverse artikelen en onderzoeken:

 

Drink geregeld een glas blauwe (bos)bessensap. Het is erg lekker, 100% blauwe (bos)bessensap, zacht van smaak en gezond. Het zal uw gezondheid goed doen en zoals voor veel zaken geldt; geniet en drink met mate. Iedere dag een glas blauwe bessensap van 100% sap en zonder toevoegingen,  van 100 tot 150 ml zal absoluut een positieve werking hebben op uw gezondheid. 

We hebben diverse varianten van verschillende typen blauwe (bos)bes. Er zijn verschillende smaken en varianten te vinden in onze webshop. Eventueel met punchkruiden toegevoegd, met of zonder vruchtvlees, extra geconcentreerd, biologisch en nog veel meer,  rechtstreeks bij geselecteerde kwekers vandaan en gegarandeerd van hoge kwaliteit.